Katedra Online

Tisztelt Olvasó! A Katedra Online nevű elektronikus tartalomszolgáltatás 2016. június 30-án megszűnt. Mégis nyilvánosan olvashatóvá tesszük a honlap tartalmát, mert a válogatások némi rálátást nyújtanak a köznevelés átalakításának folyamatára a szolgáltatás idején, 2010-2016-ig, hat éven át. Minden esztendő első és utolsó Katedra Online Jogszabályfigyelő és Pályázatfigyelő válogatásának tartalomjegyzékét elolvashatják az érdeklődők. Az évkezdő és az évzáró Katedra Online Hírfigyelőből egy-egy írást kiválasztunk és közzéteszünk. Persze csak azokat, amelyek ma is elérhetőek. Aki részletesebb visszatekintést szeretne, forduljon hozzánk a Kapcsolat menüpontban található e-mail címen keresztül.  

A Katedra Online elektronikus tartalomszolgáltatást azoknak ajánljuk, akik szeretnének jól tájékozottak lenni az oktatáspolitikai változásokkal kapcsolatban,  ám kevés idejük marad arra, hogy a szerteágazó hírforrások között keresgéljenek.

A Katedra Online három területet szemléz számukra: a híreket, a jogszabályi változásokat, és a pályázatokat. Minden hétfőn továbbítjuk a Hírfigyelőt, kéthetenkénti váltásban a Jogszabály- és a Pályázatfigyelő összeállításokat.

A Hírfigyelő elektronikus tartalomszolgáltatás tartalmazza az előző hét oktatásüggyel kapcsolatos sajtóhíreinek válogatását. Emellett az esélyegyenlőségi, tehetséggondozó, felzárkóztató törekvéseket mutatjuk be a sajtóhírek, videók, szakmai blogok alapján.

A Jogszabályfigyelő a Magyar Közlöny elektronikus kivonata, amely tartalmazza az aktuális kétheti időszakban megjelent oktatáspolitikai jogszabálytervezetek, kihirdetett jogszabályok, törvények, rendeletek változásait. A válogatás tartalma a teljes iskolai-nevelési ciklust követi, az óvodától, az egyetemi képzésig bezárólag.

A Pályázatfigyelő szolgáltatás azoknak a frissen megjelent, illetve folyamatban lévő pályázatoknak a válogatását és az elektronikus forrását tartalmazza, amelyek célcsoportját az iskolák, a pedagógusok, és a diákok képezik. A Pályázatfigyelő a hazai, az Európai Uniós, a civil szféra, és a hazai üzleti szféra által megjelentett pályázati kiírásokat foglalja magába.

Szolgáltatásunkat 2010. őszén indítottuk, kezdetben tesztüzemben, majd megkötöttük az első előfizetői szerződéseket. Legelső partnereink azok az intézményvezetők, oktatási szakemberek lettek, akikkel korábban sokat dolgoztunk különböző pedagógiai projektek kommunikációja során. 2010-2011-ben zajlott a Peremvárosi Prímák Tehetségfejlesztő projekt. Összesen 13 projekt eseményen vettünk részt, melyek összefoglalója itt látható.

2010-2011-ben az Európai Unió támogatásával megvalósult Géniusz Tehetségfejlesztő Program eseményeinek kommunikációjában vehettünk részt munkánkkal. Illetve más oktatási események dokumentálását, nyilvánosságát szerveztük. Minderről további információk itt olvashatóak.

2011-2012-ben is folytatódott az oktatási és tehetségfejlesztő projektek, események kommunikációja. Összefoglalónkat itt ismerheti meg.

Amennyiben érdekli a Katedra Online, kérjük, hogy jelezze felénk. Minden érdeklődő számára egy hónapos tesztelési lehetőséget biztosítunk. Cím:katedraonline@katedraonline.hu